Efficiënt werken met sneltoetsen

Als secretaresse, PA, Virtual Assistent, Office-Manager, etc. heb je vaak hectische werkdagen en wil je zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Het werken met sneltoetsen heeft veel voordelen, het is minder belastend voor je handen/polsen en het zorgt ervoor dat je sneller kunt werken. Wij delen graag de handigste sneltoetsen met je zodat jouw werkleven een stuk efficiënter wordt. Het is de moeite waard om hier tijd in te investeren en wij helpen jou graag om ‘nummer 1 in de sneltoetsen’ te worden.

Wat zijn sneltoetsen?
Wanneer we het hebben over sneltoetsen spreken we over één of meerdere toetsen gecombineerd die een functie hebben. Hierbij kun je denken aan snel kopiëren (CRTL+C) en plakken (CRTL+V) of opslaan als (F12). Het woord zegt het al, het is snel werken met toetsen waardoor je gemiddeld 30% sneller bent dan iemand die ervoor kiest om het met de computermuis te doen. Door te werken met sneltoetsen verdeel je de belasting over twee handen en meerdere vingers in plaats van één hand en één vinger zoals bij de computermuis, dit vermindert de kans op RSI (Repetitive Strain Injury, verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, etc.).

Hoe werken sneltoetsen?
Doordat het leren van sneltoetsen tijd in beslag neemt is het nog niet zo populair. De meeste mensen maken maar weinig gebruik van sneltoetsen. Wij durven met zekerheid te zeggen dat het investeren in het leren van sneltoetsen de moeite waard is. Je profiteert hier als secretaresse, ondernemer of leidinggevende van doordat je dus 30% sneller kunt werken met minder belasting aan de hand en/of pols.

Hoe kun je dit aanpakken? Hou eens bij voor welke handelingen jij allemaal een sneltoets zou willen hebben. Tip: naast de algemene sneltoetslijsten zijn er ook lijsten voor specifieke tools of applicaties zoals bijvoorbeeld Teams of Microsoft Excel. Dwing jezelf vervolgens telkens om de sneltoetsen te gebruiken in plaats van de computermuis. Door dit te blijven herhalen zal het een gewoonte worden die je nooit meer kwijt wilt.

Handige tips

  1. Je kunt ook zelf sneltoetsen maken. Dit gaat makkelijk door te klikken op de rechtermuisknop > ‘Eigenschappen’ > ‘Snelkoppeling’ > vul in het tekst vak vervolgens ‘Sneltoets” in > klik op ‘Toepassen’ en gebruik vanaf nu jouw sneltoetsen om bijvoorbeeld bij het opstarten van jouw computer in no-time jouw meest gebruikte programma’s te openen.
  2. Bij het werken met specifieke bedrijfssoftware zijn er andere sneltoetsen mogelijkheden. Help jouw collega’s door een lijst met sneltoetsen voor deze software te zoeken, te downloaden en met hen te delen.
  3. Bekijk hier alle sneltoetsen voor Office 365, Windows 10, Teams en Outlook. 
  4. Download onze top 10 favorieten KLIK HIER