“ABCS is onze rechterhand. ABCS is íeders rechterhand”

Anke Meuffels van Techniekcoalitie Limburg

Maak kennis met Techniekcoalitie Limburg (TCL), een coalitie die zich inzet voor ‘toekomstproof’ technisch personeel. ABCS neemt het programmasecretariaat en de programmaondersteuning van TCL op zich. Programmamanager Anke Meuffels vertelt welke meerwaarde ABCS hen biedt.

Techniekcoalitie Limburg (TCL) is een initiatief van de Koninklijke Metaalunie, FME, Techniek Nederland en de scholingsfondsen OOM, A+O Metalektro en OTIB. Gezamenlijk ondersteunen zijn Limburgse ondernemers, zodat zij kunnen investeren in de ontwikkeling, kennis én vaardigheden van technisch personeel. Samen creëren ze technici van de toekomst. Anke Meuffels is werkzaam bij de Koninklijke Metaalunie en is penvoerder en programmamanager van TCL. In deze functie bewaakt ze de grote lijnen van het programma en coördineert ze deelprojecten. Ze is het aanspreekpunt voor zowel interne of externe partijen en ze zet opdrachten uit.

Eerdere samenwerkingen met Elonique

Programmamanager bij TCL is een verantwoordelijke en omvangrijke job. Gelukkig kan Anke vertrouwen op ondersteuning van ABCS. Anke vertelt: “In het verleden heb ik al meerdere keren samengewerkt met Elonique, onder andere voor een reeks projecten van de Kamer van Koophandel. Destijds stond ik al versteld van haar kunnen. Ze is slagvaardig, werkt praktisch en behoudt het overzicht. Toen we voor TCL ondersteuning zochten, heb ik met drie partijen gesproken. Eén van die partijen was ABCS. Het voelde heel vertrouwd met Elonique en we pikten de draad meteen weer op. Dat maakte de keuze voor ABCS gemakkelijk en bovendien was ABCS gewoon de beste van de drie partijen!”

Programmasecretariaat en programmaondersteuning in één

“Met name Elonique en Lonneke zijn betrokken bij TCL, maar indien nodig kunnen alle medewerkers van ABCS bijspringen. De dames pakken uiteenlopende zaken voor ons op. Ze zijn programmasecretariaat en programmaondersteuning in één. Ze zijn het eerste aanspreekpunt wanneer iemand contact opneemt met TCL. Ze beantwoorden de mail én de telefoon. Ze onderhouden onze website en socialmediakanalen. Ze versturen nieuwsbrieven en verwerken subsidie- en adviesaanvragen. Ze spelen vooral een heel belangrijke rol in onze administratie: ABCS heeft een handig administratiesysteem voor ons opgezet en alle betrokkenen kunnen hier mee werken. Daarnaast zijn ze aanwezig bij kernteamoverleggen en bijeenkomsten met alle betrokkenen van TCL.”

Brabantse gezelligheid

“We hebben bijna dagelijks contact via mail, telefoon of een appje. Soms ook in de weekenden of avonduren. Voor dit soort ondersteuning heb je iemand nodig die dagelijks aanspreekbaar is en snel kan bijspringen. Elonique, Lonneke en hun collega’s zijn heel betrokken en flexibel. Ze zuchten of steunen nooit en zitten vol energie. En waar ze ook komen, ze nemen de Brabantse gezelligheid met zich mee. Ze brengen dan een bosje bloemen of een zak koekjes van de lokale bakker mee. Ze doen dit niet om te slijmen of te paaien, maar het is oprecht. Ze zijn de verbindende schakel en dat helpt in de soms taaie processen.”

De dames van ABCS zijn de spil in het programma

Tot slot vertelt Anke het volgende: “De dames van ABCS zijn de spil in het programma. Ze brengen alle lijntjes bij elkaar en houden continu de vinger aan de pols. En helemaal prettig: Elonique en Lonneke zijn niet te benauwd om ergens iets van te vinden of iets in te brengen. Toch zullen ze nooit op de voorgrond treden. Ze kennen hun rol en hun plek en dat werkt prettig! Ze zijn gepast aanwezig. Door hun betrokkenheid en ondersteuning bieden ze ons overzicht, processnelheid, professionaliteit én enthousiasme. ABCS is onze rechterhand. Eigenlijk is ABCS íeders rechterhand!”

Appointments

Benieuwd wat onze professionele services voor jou kunnen betekenen?

Plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op jouw vraag.

Of neem contact op via: +31 (0)486 47 77 77